2017. július 21., péntek

Ostrava je v úvode sezóny v troskách. Nemá body ani kvalitu

Ostravský tréner Radomír Korytář upozorňoval svojich zverencov na štandardné situácie súpera aj na strelca Milana Škodu.

A výsledok? Škoda dal dva góly, a ešte pred tým, hneď v 8. minúte, sa trafil Voltr po rohovom kope Hrubého…

"Zase sme v obrane chybovali," povzdychol si Korytář. "Na štandardky súpera sa pripravujeme a rovnako dostaneme bránku. Voltri sme mali strážiť osobne. To je nepochopiteľné, že u neho nikto nebol. Sú to individuálne zlyhanie, nie sú to systémové chyby. "

Voltri neustrážil Kukec. Pri druhom góle prešiel Škoda v pokutovom území cez Holzra. "Nechal sa obísť na metra," povzdychol si kouč.

Nespokojní fanúšikovia ako obvykle skandovaním vyzývali majiteľa Baníka Petra Šafarčík k odchodu z klubu.A prvý krát sa z porastov ozývalo: "Kukec von!" To bolo vo chvíli, keď zlý výkon chorvátskeho stredopoliara vyvrcholil prihrávkou na pravú stranu priamo na nohy protivníka. Koniec prvého polčasu bol v znamení mohutného piskotu divákov.

Korytář už vo 35. minúte zvažoval, že Kukec vystrieda. A riešil to aj o prestávke. "Prišiel však za mnou, aby som mu dal ešte šancu," povedal kouč. "Vyhovel som mu a v druhej polovici sa jeho výkon zdvihol."

Nechal by tréner Kukec na ihrisku, ak by mal na lavičke kvalitnú náhradu? "To by som ho striedal," priznal tréner. "Ale musíme si uvedomiť, že Davor nebude nikdy vyhrávať osobné súboje. On je pre nás dôležitý vo finálnej fáze. Ale ak nepracuje, ako má, enormne prehráva súboje a nebráni, tak musí preč.Ale nemáme nikoho, kto by ho nahradil. "

Korytář však upozornil, že Kukec aj ďalší hráči stále majú jeho dôveru. Slavisti dali druhý gól vo 45. a tretí v 9 0. minúte. "V predošlých zápasoch sme dostali bránky vo štyridsiatej tretej aj v tej deväťdesiate," pripomenul kouč. "To asi pramení z nepozornosti."

Stávka na útok nevyšla

Ostravský tréner chcel staviť na útočnú zostavu. Ale bola to bieda. Domáci sa nedokázali dostať cez obranu hostí a cez nápor v druhej polovici ani do vážnejších šancí.

"končili sme pred šestnástkou," uznal Korytář. "A keď už sme v pokutovom území boli, mali sme problém sa presadiť. Slavia má urastené stopérov Deliho a látky.Keď sa pozriete na naše postavy, tak je to meter sedemdesiat, sedemdesiatpäť. Aj ostatné slavisti sú vysokí. Ale nemáme ani patričný dôraz, aby sme súpera pretlačila silou, chýbajú nám siloví útočníci typu Škody. "

Malú nádej pre Baník znamenal gól Misaki v 74. minúte na 1: 2. "Bohužiaľ prišiel neskoro," povedal Patrik Mi šák. "Mali sme stretnutie pod kontrolou, ale keď dostanete gól, tak v tej chvíli je to veľa nepríjemné," priznal obavy o výsledok Slávistický útočník Milan Škoda. "Domáci sa nadýchli, mali veľký tlak, ale našťastie sme už žiadny gól nedostali."

Dušan Uhrin mladší, tréner Slavie, podotkol, že v druhej polovici sa jeho tím zbytočne zatiahol. "Hlavne záložný rad.Z toho pramenili dve chyby, z ktorých nás mohol Baník potrestať, ale uspel až na tretíkrát, "uviedol Uhrin. "Lenže už predtým mohli rozhodnúť Štohanzl alebo Voltr, ktorý nedal pas do strany."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése