2017. július 23., vasárnap

Sparta - Olomouc 4: 0, nováčik na Letnej nevystrelil na bránku

Hušbauer si jedným dotykom spracoval loptu, zaregistroval zlé postavenie súperovho brankára, a rozhodol sa pre strelu. Oblúčikom z dvadsiatich piatich metrov bezmocného buchtu prehodil a už vo trinástej minúte rozhodol o osude zápasu.

Olomouc prišla do Prahy sa smelým plánom hrať aktívne. Napádala rozohrávku už v hĺbke sparťanského poľa, a chvíľu sa zdalo, že tým súpera zaskočila.

Hušbauerův oblúčik vo trinástej minúte však vzal Hanákům všetku odvahu. Ligový nováčik od tej chvíle len bezmocne odkopával, rýchlo strácal lopty a výsledkom bol enormný tlak Sparty.

Za všetko hovorí polčasovej čísla. Góly: 3: 0. Strely na bránu: 5: 0. Strely mimo: 6: 0. Rohové kopy: 5: 0.Držanie lopty: 75%: 25%.

Sparte nijako nechýbal zra nený brankár Bičík, náhradník Štěch totiž vôbec nemal prácu. To Sigmu pokračujúce absencia reprezentanta R. Hubníka musela mrzieť oveľa viac.

Pred druhým gólom Sparty sa Olomoučtí už-už tešili z ubráněného rohu, lenže odkopnutie loptu získal Dočkal a hneď s ním podnikol ďalšie nájazd. Prešiel do pokutového územia, prihral cez celú bránu na Lafata, a ten vyhral vzdušný súboj s brankárom buchty.

Diváci si užívali atraktívny hru plnú pekných kombinácií. Sparta sa zas vrátila k hre na štyri obrancu, ale vzhľadom na vývoj si obrancovia Hybš s Frýdku užili rad ofenzívnych výpadov.Aj s ich podporou patril stred ihriska domácemu tímu.

Desať minút pred pauzou Krejčí neustál Vepřekovo vrazenie a domáce kopali penaltu. Dočkal sa trafil k ľavej žrdi a bolo to už 3: 0.

Po prestávke si konečne pripísal úspešné zákroky olomoucký brankár Buchta. Vo veľkej šanci vychytal La fata a situáciu zachránil aj vo chvíli, keď zblízka hlavičkoval Costa.

Ďalšie "prvýkrát" prišla v nasledujúcich okamihoch. V 66. minúte Petr vysoko prekopol sparťanskú bránku, ale bol to prvý strelecký pokus hosťujúceho tímu v stretnutí. A v 73. minúte zahrávala Olomouc svoj prvý a jediný rohový kop.

Zápas už bol rozhodnutý a tempo trochu poľavilo.Vädnúcej pozornosti súperovej obrany využil Dočkal, ktorý sa zo stredu ihriska sám prekľučkoval až pred bránku a nájazd zakončil oblúčikom cez vybiehajúceho buchty.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése